Hyvinkää ei tosiaankaan ole ollut mikään salibandy kaupunki, eikä varmaan tule vielä lähivuosina olemaankaan. Niin vahvasti Hyvinkää tunnetaan urheilu piireissä pesäpallosta. No muutama vuosi sitten oli lyhyt huuma myös curlingin kanssa, mutta se meni ohi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Nyt kuitenkin kun katsoo SCH:n miesten edustuksen julkaistua joukkuetta, mahdollisuus on nostaa tämän lajin profiilia Hyvinkäällä.

Viime vuonna SCH pääsi divari karsintoihin asti, mutta tulos sieltä oli jokseenkin ala-arvoinen. Kahdeksan ottelu ja näistä vain kaksi voittoa. Hyvinkääläiset taisivatkin tuudittautua liikaa kotikenttä etuunsa. Mutta heti kun vastaan asettui myös parketilla pelaavia joukkueita ei edusta ollutkaan hyötyä. No kokemusta joukkue sai ja olihan ihan hyvä saavutus päästä karsimaan noususta.

Joukkue on ainakin paperilla vahvistunut edellisestä kaudesta huomattavasti. Pitkästä aikaa taas kotikaupungissaan pelaavat Lindholm-Kaukiainen tuovat varmasti kaivattuja lisätehoja hyökkäykseen. Viime kaudella piti jo olla erittäin kova hyökkäyskalusto mutta kyllä vastuu tekemisestä jäi Takanen-Tolvanen parille. Enemmän mielenkiintoa kyllä herättää nuoremman polven uudet nimet Heikkurinen, Mäkinen ja Toivonen. Parikymppiset pelurit eivät varmastikaan ole vielä jäähdyttelemässä, vaan heillä riittää intoa olla nostamassa joukkuetta ylemmälle tasolle. Mielenkiintoista on nähdä myös miten vanhempi kaarti Ylätalo, Päivinen, Venho, Karstedt pystyy taisteleman vielä pelipaikastaan. Vanhoilla näytöillä ei varmaankaan ole merkitystä tuossa nimilistassa.

Viime vuonna joukkue kärsi puolustus ongelmista, lähinnä loukkaantumisten takia. Nyt pitäisi jälleen kerran olla pakkikalusto kunnossa. Kylmäkorpi ja Mälkki tuovat kauan kaivattua liikettä myös alakertaan. Aalto taas liikettä ja varmuutta, jos vaan saa itsensä vuoden tauon jälkeen pelikuntoon. Vuosi pelaamatta on pitkä aika päälle kolmikymppiselle kaverille. Riippuen millä tyylillä valmennus lähtee pelaamaan, mutta jos liikettä haetaan niin muutamalla vanhemmalla pakilla alkaa mailan tuppi tulla tutuksi penkin päässä.

Muutaman vuoden ajan on SCH kärsinyt pienoisesta maalivahtiongelmasta. Hyvä päivänä kohtuullisia veskareita, mutta tasaisesti pelaava voittava maalivahti on puuttunut joukkueesta. Tälle kaudelle maalivahti osasto uusiutui lähes täysin. Ainoastaan viime kauden karsintojen komeetta Rautaruoho jatkoi joukkueessa. Suurin odotus tulee varmaan Strenroos:lle. Laakassa hän jäi useamman vuoden ajan kakkoseksi, ehkä turhaankin, joten nyt varmaan kiinnostusta saavuttaa se ykkösmaalivahdin paikka.

Suurin kysymys on kuitenkin tässä vaiheessa kautta valmennusosasto. Se miten Hiltunen, Koivisto, Peltola saa tämmöisestä joukkueesta parhaimmat tehot irti, ei tule olemaan helppoa. Heidän keskinäisestä vastuunjaosta ei ole julkisesti vielä paljoa puhuttu, mutta Hiltunen jatkaa täysipainoista pelaamista edelleen. Tällöin kaksikko Koivisto-Peltola tulevat vastaamaan joukkueen peluuttamisesta varmasti yhdessä. Koivistolta löytyy kyllä kokemusta valmennuksesta, mutta joukkue on kokonaan uusi. Peltola ei ole montaa vuotta vielä penkin takana seissyt mutta tuntee suurimman osan pelaajista erittäin hyvin. Tämän kaksikon täytyy saada molempien vahvuudet yhdistettyä, jotta homma lähtee toimimaan.

Karsintoihin tuolla nipulla tulisi ilman muuta päästävän. Pelaajista se ei ainakaan jää kiinni, ennemmin taustaporukasta. Se kannattaako vielä Hyvinkäältä nousta ja mitä se tuo tullessaan, tullaan varmaan palaamaan myöhemmin.