Kakkosen yleisömäärät

 

Salibandy liiton sivut tarjoavat nykyään mielenkiintoisia tilastoja jopa II-divisioonan peleistä. Tämä on yksi asia joka varmasti lisää katsojien mielenkiintoa, jos sitä vaan osataan hyödyntää oikein. Yksi itse kiinnostava tekijä on kakkosen yleisömäärät. Hajonta joukkueiden kesken on melkoinen. Kiinnostus kohdistuu jälleen Riihimäki-Järvenpää akselille.

 

SC Top:n  kolmen ottelun keskiarvo on vain 62 katsojaa. Olisi uskonut, että Top:n pelit kiinnostaisi kun Laaka ei enää Riihimäellä pelaa. Toisaalta tämä voi myös viedä osan yleisöä pois lehtereiltä. Kun tottui käymään katsomassa Laakan pelejä, jotka oli hyvin järjestetty, niin varmaan osa katsojista tuli myös naapuri seuran peleihin. Tarjoaahan Urheilutalo loistavat puitteet ainakin katsojille. No Top:n peliesitykset eivät ainakaan tule lisäämään katsojien määrää. Neljä ottelua, joista yksi voitto. Tietysti jos kiinnostaa katsoa isojen miesten kiukuttelua ja ylilyöntejä niin silloin luulisi lehtereiden olevan täysiä.

 

SB-97 on kerännyt kahdessa kotiottelussa keskiarvoksi 72 katsojaa. Luulisi tämän olevan enemmän, varsinkin kun ensimmäinen vastus oli paikallinen Derius. No ei Järvenpään pyhättöön paljon enempää mahdukaan. Kilpailija Derius on kerännyt yhdessä kotiottelussa keskiarvoksi 77 katsojaa. Deriuksen pelit tulevat varmasti kiinnostamaan, jos vaan pelit menevät jatkossakin yhtä hyvin. Vanhanmestarin kantikset tulevat myös pitämään huolen, ettei vierailla tule olemaan helppoa pelata Järvenpäässä. Vähiten Järvenpäässä yleisöä on kerännyt X-Men. Kaksi ottelua ja katsojia keskimäärin 58. Toisaalta ketä näiden pelit edes kiinnostaa.

 

SCH on Martiin saanut kahteen otteluun keskimäärin 113 katsojaa. Ei tämäkään nyt mitenkään maaritteleva luku ole olosuhteisiin nähden. Martin kapasiteetti täyteen ahdettuna on 1000 katsojaa, joten kyllä siellä vielä sinisiä tyhjiä penkkejä näkyy. Vaikuttaako sitten otteluiden aikaistettu alkaminen vai mikä pitää Hyvinkääläisen aina niin fanaattisen hiljaisen yleisön poissa peleistä.

 

Vihdin ylpeys VSS on kerännyt joukon toiseksi eniten katsojia. Keskiarvo kahdessa pelissä on 93 katsojaa. Jos kenttä on pieni niin on myös katsomot. Eli tuo 93 katsojan keskiarvo alkaa olemaan maksimi, mikä halliin voidaan ahtaa.

 

Kaikki joukkueet ovat kyllä vielä kaukana liigan keskiarvoista. Siellä kaikkien joukkueiden keskiarvo on 524. Mutta on kyllä pelikin kaukana siitä. ykkösen keskiarvoihin puolestaan ei niin hirveästi ole matkaa. Itä-lohkon keskiarvo on 158 ja Länsi-lohkon 199.

 

Millä sitten saadaan yleisöä katsomoon lisää? Tähän olisi kiva saada myös muiden katsojien mielipiteitä. Laadukas peli tietenkin, mutta kyllä myös olosuhteet vaikuttavat. Ei esim. Järvenpään vuotava katto ja ahtaat penkit ihan parasta viihdettä tarjoa. Samoin kenttäkuulutukset ja tauko musat vaikuttavat paljon. Väittäisinpä, että joukkueet kuten Falcons tulee osittain viemään yleisöä katsomosta. Vaikka siellä surffaa vanhoja liigajyriä, niin ketä huvittaa katsoa joukkuetta joka tulee kahdella vaihtomiehellä kävelemään tunniksi kentälle.